0532 2660357
Bize Ulaşın

Sepetli Vinç Nedir?

Sepetli vinç, çalışma güvenliği bakımından insanlar için riskli bölgelerde güvenlikli ve rahat bir şekilde çalışılmasını sağlayan, daha ziyade araç üstünde yer alan ancak iş makinesi olarak da bulunabilen araçlardır. Bu tür araçların ve iş makinelerinin tercih edilmesinin en önemli nedeni, insan gücüyle yapılması ve ulaşılması güç olan yüksek yapılara çok daha kolay ulaşılmasını, mevcut işlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılmasını sağlamasıdır.

 

Sepetli vinçlerin ihtiyaca yönelik farklı tip ve tonajlarda çeşitleri bulunmaktadır. Çalışılacak yerin konumuna ve yüksekliğine göre değişik skalalarda modelleri bulunan bu platformlar 20, 25, 30, 43, 45, 53, 60, 65, 68, 70 ve 84 metrelik modelleriyle ihtiyaç sahiplerine hizmet vermektedir. Kısaca bilgi vermek gerekirse;

20-25 metreye kadar ulaşabilen vinçler 3,5 ton hafif kamyon ile taşınabilmektedir. Şehir içinde kolaylıkla kullanılabilen bu vinçler dar ve sıkışık alanlardaki yüksek yapılara ulaşmada büyük kolaylık sağlamaktadır. 30 metrelik vinçler de 7,5 ton hafif kamyonlarla taşınmakta, hızlı ve rahat bir çalışma imkanı sağlamaktadır. Kullanım alanları olarak yüksek yapı, direkler ve reklam panoları gibi alanları sayabiliriz. 45 metreye kadar ulaşabilen vinçler de 15 tonluk kamyonlarla taşınabilmekte, yüksek yapılarda ve inşaatlarda büyük kolaylıklar sağlamaktadır. 53 metreye ulaşabilen vinçler 26 ton kamyonlarla taşınmaktadır. Oldukça yüksek bir mesafeye ulaşabilen bu araçlarla birçok iş hem hızlı hem de güvenli bir şekilde yapılabilmektedir. 72 metrelik vinçler ise 32 ton kamyon ile taşınmakta, bu yüksekliklere ulaşan yapılarda büyük iş kolaylığı sağlamaktadır.

 

Tüm bu modeller mobil olarak hizmet veren platformlardır. Buna ilaveten eklemli ve eklemsiz platformlar ile kendinden yürüyüşlü platformlar da bulunmaktadır. Bazılarına örümcek adı verilmektedir ve kapalı çalışmalarda bunlar tercih edilmektedir. Makaslı platform olarak bilinen platformlar kamyonla çalışılacak olan yere kurulur ve kamyona ihtiyaç duymaksızın çalıştırılır. Daha çok endüstriyel alanlarda kullanılan bu platformların kendinden yürüyüşlü tipleri, dizel makaslı platformlar ve elektrikli makaslı platformlar şeklinde iki çeşittir.

 

Sepetli vinç kullanım alanları itibariyle oldukça geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Yüksek yapıların dış cephe tadilatlarında, cam temizliklerinde, boya, sıva, montaj, tamir ve tadilat gibi işlerde sıklıkla kullanılmaktadır. İşçi güvenliği açısından firmaların önemli olan bu konudaki açığını kapatan platformlar, insan gücünün randımanlı ve yerinde kullanılmasına olanak vermekte, işlerin tamamlanmasında süre ve iş gücü kazanmalarını sağlamaktadır.